Επισκευή Κάρτας Γραφικών Laptop Με BGA Station με Διαδικασία Reflow – Reballing

Κάποιες από τις πιο σημαντικές βλάβες στα Lapτopείναι οι βλάβες στο chip της κάρτας γραφικών. Στα περισσότερα laptop η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη πάνω στη μητρική. πού αν χαλάσει, είναι δύσκολο να αντικατασταθεί.Η συγκεκριμένη βλάβη οφείλεται σε εκτεταμένη υπερθέρμανσή του Laptop  λόγω της μη σωστής χρήσης από τον κάτοχο διότι το Laptop δουλεύει πάνω σε ακατάλληλες επιφάνειες (πχ πάνω σε κουβέρτες) με αποτέλεσμα να φράζει το σύστημα ψύξης. Το σύστημα ψύξης, που ψύχει και το BGA chip της κάρτας γραφικών, εισχωρεί τον αέρα του περιβάλλοντος από τις εγκοπές που υπάρχουν εσωτερικά, στις οποίες με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύεται σκόνη και φράζει με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του Laptopκαι την καταστροφή του BGA Chip. Το Laptop είναι πολύ ευάλωτο στις υψηλές θερμοκρασίες, πρέπει να λειτουργεί καλά το σύστημα ψύξης του και για τον λόγω αυτό η καλύτερη λύση είναι πάντα η πρόληψη δηλαδή μια φορά το χρόνο για γίνεται serviceσε αυτό που κοστίζει ελάχιστα.

Επίσης αναφέρουμε πώς και άλλοι δύο άμεσοι κίνδυνοι για για ένα  Laptop, είναι η πτώση του καθώς και η έκθεση του σε υγρό (καφέ, νερό, αναψυκτικό, ποτό). Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να το επισκευάσουμε. Τα  περισσότερα Laptop παρουσιάζουν βλάβη χωρίς να έχει συμβεί τίποτα από τα παραπάνω γιατί οι περισσότερες βλάβες οφείλονται  στην  υπερθέρμανση!

Οι Διαδικασίες Επισκευής  Είναι:

  • Με την διαδικασία του Reflow. Επιδιορθώνονται και επαναφέρονται στην αρχική τους κατάσταση οι υπάρχουσες εργοστασιακές κολλήσεις (Solder Balls).
  • Με την Διαδικασία του Reballing. Αφαιρείτε εντελώς το BGA Chip και ύστερα από μια διαδικασία καθαρισμού των κολλήσεων του (Solder Balls) ξανατοποθετήτε στην μητρική με καινούργιες κολλήσεις.
  • Με την Διαδικασία του  Rechip. Σε σπάνιες περιπτώσεις, αντικαθιστούμε το BGA Chip με καινούργιο.

Στην Pc-Solutions έχουμε την γνώση και τον κατάλληλο εξοπλισμό που απαιτείται και μπορουμε  να κρίνουμε για ποια διαδικασία από τις 3 παραπάνω θα πρέπει να εφαρμοστεί στο Laptop σας

Συμπτώματα

  • Κατά την εγκατάσταση των Windows, κάνει επανεκκίνηση.
  • Πατώντας το Power Bottom, δεν ανταποκρίνεται και αναβοσβήνει το Power Led.
  • Ξεκινάει αλλά δεν εμφανίζει τίποτα στην οθόνη του αλλά ούτε και σε εξωτερική.
  • Λειτουργεί κανονικά, αλλά η οθόνη κάνει νερά, δείχνει περίεργα χρώματα, τρεμοπαίζει, κάνει αναλαμπές, ή τα γραφικά του είναι παραμορφωμένα
  • Τα  Windows ανοίγουν μόνο σε ασφαλή λειτουργία ενώ σε κανονική εκκίνηση εμφανίζουν μπλε οθόνη και κάνουν επανεκκίνηση.

Ενδεικτικός Τιμοκατάλογος

Reflow BGA Chip: 50€
Εγγύηση Reflow: 3 μήνες
Reballing BGA Chip: 90€
Εγγύηση Reballing: 6 μήνες
Αντικατάσταση BGA CHIP: Από 120€ έως 180€ μαζί με το Chip
Εγγύηση αντικατάστασης: 6 μήνες
  • ΔΩΡΕΑΝ Έλεγχος Συσκευής.
  • Αποστολή Συσκευής 8€

Δεν μένετε κοντά στο καταστήματα μας;

Έχουμε κάνει την διαδικασία αποστολής της συσκευής εύκολη, όπου και αν μένετε στην Ελλάδα, ερχόμαστε με την Γενική Ταχυδρομική  και παραλαμβάνουμε την συσκευή σας.

Δεν προτείνουμε τεχνικές που θα βρούμε στο Youtube, όπως ζέσταμα chip με πιστόλι θερμού αέρα κτλ. Τέτοιου είδους τεχνικές χειροτερεύουν την ζημιά, μπορεί το Laptop να δουλέψει , αλλά μόνο για λίγες μέρες με αποτέλεσμα την καταστροφή του  chip, και με μια αδύνατη επισκευή από εμάς  ή μια πιο ακριβή. Είναι σημαντικό το Laptop να μην έχει επισκευαστεί από ανειδίκευτα εργαστήρια.

Διαδικασία Αποστολής Της Συσκευής Σας - Αίτηση Επισκευής

Στείλτε Μας Το Laptop Σας Για Δωρεάν Έλεγχο!!

Αγοράζουμε το Laptop σας !!!